Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، میترا اطهری‌علاف عضو هیأت علمی و رییس مرکز تحقیقات هسته‌ای کاربردی این واحد افزود: مرکز تحقیقات هسته‌ای وابسته به دانشکده فنی و مهندسی از سال ۱۳۹۵ راه‌اندازی و فعالیت آن در سال ۱۳۹۷ وارد فاز جدیدی شد.

وی ادامه داد: این مرکز دارای ۷ آزمایشگاه‌ و بیش از ۲۵۰ مترمربع فضای آزمایشگاهی در دو بخش مجزا است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش اول این مرکز، وسایل آزمایشگاهی است که امکانات متنوعی در زمینه  آشکارسازی و دوزیمتری پرتوهای آلفا، بتا، گاما و نوترونی را حتی به صورت پرتابل، مقدور ساخته است. همچنین می‌توان به طیف‌سنجی پرتوهای هسته‌ای و آزمایش‌های هم‌زمانی، برگزاری آزمایشگاه‌های آموزشی برای انجام آزمایش‌های آشکارسازی و دزیمتری پرتوهای هسته‌ای و آزمایشات فیزیک هسته‌ای در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا که بصورت گسترده‌ای برای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی استفاده می‌شود، اشاره کرد.  

این استاد دانشگاه یادآور شد: در بخش دوم این مرکز، سیستم شبیه‌ساز رآکتورهای هسته‌ای به نام UTRS۱ & TRS۲  ، مستقر است. این شبیه‌ساز در واقع اتاق کنترل رآکتورهای هسته‌ای را شبیه‌سازی می‌کند و  دانشجویانی که وارد این آزمایشگاه می‌شوند، می‌توانند با استفاده از نرم افزار و سخت افزارهای موجود احساس کنند که واقعا در اتاق کنترل راکتور واقعی قرار گرفته‌اند.  

اطهری علاف با بیان این که راکتور طراحی شده یک راکتور تحقیقاتی۱۰۰ مگاواتی است، ادامه داد: این راکتور شامل تمام اجزای راکتور واقعی مانند میله‌های کنترل، میله‌های سوخت، مولدهای بخار توربین و ژنراتور، سیستم‌های ایمنی و مانیتورهای متعدد است و دقیقا مشابه یک اتاق کنترل راکتور واقعی طراحی شده است. بنابراین شبیه‌ساز می‌تواند به صورت آموزشی هم برای دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری مهندسی هسته‌ای استفاده شود و هم تجربه مهیجی برای دانشجویان کارشناسی رشته مهندسی هسته‌ای باشد.

وی تصریح کرد:  هدف اصلی این مرکز استفاده از دانش هسته‌ای در زمینه‌های صلح آمیز مانند کاربردهای آن در صنعت، محیط زیست، صنایع غذایی و کشاورزی و خصوصا باستان‌شناسی است. به عنوان مثال می‌توان از خدمات این آزمایشگاه در اکتشاف منابع نفتی و نشت‌یابی لوله‌های انتقال نفت استفاده کرد. در صنایع‌غذایی به کمک پرتوها می‌توان زمان انبارداری مواد غذایی را افزایش داد یا با موتاسیون به کمک اشعه، بذور مقاوم به شوری، سرما و  آفت‌ها را تولید کرد و مصرف کود و سموم را در کشاورزی کاهش داد.

رییس مرکز تحقیقات هسته‌ای کاربردی واحد علوم و تحقیقات ازجمله فعالیت‌های انجام شده در این مرکز را پژوهش‌های کاربردی در زمینه بهبود دقت طیف‌گیری به کمک راه‌اندازی آشکارسازهای جدیدتر مانند دتکتور نیمه هادی  CZT، تشخیص و شناسایی کالیفرنیوم نمونه‌های متعدد (که از طرف شرکت‌های اکتشاف و استخراج معادن مراجعه می‌کنند)، کمک به پژوهش‌های تحقیقاتی مرتبط با تزهای کارشناسی ارشد و دکتری دانشجویان مهندسی هسته‌ای و مرتبط با آن عنوان کرد.

اطهری علاف افزود: انجام محاسبات مربوط به تجهیز حفاظ چشمه نوترونی موجود در مرکز تحقیقات هسته‌ای جهت راه‌اندازی خط پرتودهی نوترونی جهت آزمایشات اندازه‌گیری نیمه عمر و در صورت امکان، آنالیز عنصری فعال‌سازی نوترونی (INAA)، تلاش جهت راه‌اندازی و امکان سنجی اندازه‌گیری کربن ۱۴ جهت عمرسنجی نمونه‌های باستانی، همکاری در پروژه تولید نانوچشمه‌های آزمایشگاهی با کمک مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما و همکاری با محققین دانشگاه‌های دیگر و همچنین راه‌اندازی پروژه تحقیقاتی اندازه‌گیری اکتیویته گاز رادن در نقاط مختلف کشور، از دیگر اقدامات صورت گرفته در این مرکز است.

وی ادامه داد: این مرکز توانایی برگزاری دوره‌های آموزشی در زمینه های مختلفی را دارد به عنوان نمونه می توان به آموزش کدهای محاسباتی هسته‌ای که در گذشته برای متخصصین سازمان انرژی اتمی کشور برگزار شده است، اشاره کرد. در حوزه برگزاری دوره‌های آموزشی آشکارسازی، برنامه هایی در دست اجرا قرار دارد. همچنین دوره‌های آموزشی کار با سیمیلاتور راکتور برای علاقه‌مندان به اپراتوری رآکتورهای هسته‌ای توسط این مرکز در آینده نزدیک برگزار خواهد شد.  

رییس مرکز تحقیقات هسته‌ای کاربردی واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با بیان که این واحد تحقیقاتی با مرکز تحقیقات پلاسما همکاری نزدیک دارد و جلسات متعددی برای برگزاری پروژه‌های تحقیقاتی مشترک برگزار شده است، گفت: با توجه به اینکه این مرکز پروانه کار پرتوی از سازمان انرژی اتمی ایران را دارد، توانایی انجام پروژه زیرنظر سازمان و مجوز آن را دارا است. همچنین در زمینه همکاری تحقیقاتی خارج از دانشگاه، یک تفاهم‌نامه همکاری با سازمان انرژی اتمی منعقد شد.  

اطهری علاف خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات هسته‌ای این واحد دانشگاهی در رویداد گام دوم دانشگاه آزاد اسلامی فعالانه شرکت و چندین پروژه ارائه داد که از میان آنها طرحی تحت عنوان"اندازه‌گیری رادون موجود در آب‌های عمیق و سطحی و آب لوله‌کشی شهری" منتخب شد. این طرح توسط آشکارساز ردپا و با امکانات موجود در این مرکز همچون میکروسکوپ، حمام حرارتی جهت ‌خورش شیمیایی و دستگاه تولید آب مقطر، محقق می شود.

به گزارش ایرنا، مرکز تحقیقات هسته‌ای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد در ساختمان فیزیک پلاسما مستقر است و دارای سایت اینترنتی به نشانی https://srb.iau.ir/nrc/fa است که از طریق صفحه اصلی سایت واحد علوم و تحقیقات در بخش مراکز تحقیقاتی در دسترس قرار دارد.

برچسب‌ها دانشگاه علوم و تحقیقات تهران دانشگاه آزاد اسلامی پژوهش صنعت هسته ای

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم و تحقیقات تهران دانشگاه آزاد اسلامی پژوهش دانشگاه علوم و تحقیقات تهران دانشگاه آزاد اسلامی پژوهش صنعت هسته ای مرکز تحقیقات هسته ای واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اندازه گیری راه اندازی هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۸۶۵۷۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان گفت: فعالیت‌های مهم این مرکز در زمینه افزایش بهره‌وری کشاورزی و کمک به جهش تولید با مشارکت مردم، تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات است.


 محسن دادار  افزود: هسته‌های اولیه بذر‌ها اولین قدم در تولید محصولات با کیفیت و سالم، افزایش بهره‌وری زمین، صرفه جویی در مصرف آب، افزایش بازدهی اقتصادی و در نتیجه کمک به جهش تولید است.

 
او گفت: گفت: سال گذشته برای اولین بار استان اصفهان از واردات هسته‌های اولیه بذر‌های غلات گندم و جو بی نیاز شد و به خودکفایی رسید که تداوم آن تاثیر مثبتی بر جهش تولید استان دارد و نیازمند برخی حمایت‌ها است.

 
رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان با اشاره به یکی دیگر از فعالیت‌های مرکز برای تحقق جهش تولید با مشارکت مردم گفت: پایگاه تولید نهاده‌های ژنتیکی گاو هلشتاین، سالانه حدود ۲۰۰هزار اسپرم از برترین گاو‌های نر وارداتی از کشور آلمان تولید می‌کند.


او خاطر نشان کرد: این پایگاه با هدف افزایش مشارکت مردم توسط بخش خصوصی و با حمایت مرکز ایجاد شده است.


 تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات در ۵ مرحله صورت می‌گیرد که شامل بذر پرورش یک، بذر پرورش دو، بذر پرورش سه، بذر مادری و بذر گواهی شده است.


استاندار اصفهان، فرماندار، جمعی از مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان  در بازدید از ایستگاه تحقیقاتی کبوترآباد با فعالیت‌ها و دستاورد‌های این مرکز به ویژه در زمینه تولید هسته‌های اولیه بذر‌های غلات از نزدیک آشنا شدند و در جریان نیاز‌های ایستگاه برای جهش تولید قرار گرفتند.

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

دیگر خبرها

  • شناسایی مسائل خانواده در قالب هسته‌های فکری/ شورای رابطین امور بانوان و خانواده چه رسالتی دارد؟
  • «برنامه بی‌واسطه» دستاوردهای محققان دانشگاه آزاد اسلامی را به تصویر کشید
  • تجمع دانشگاهیان واحد علوم و تحقیقات در حمایت از خیزش دانشگاهیان آمریکایی و اروپایی
  • استان فارس تولیدکننده ۳۰ درصد هسته‌های اولیه بذر غلات کشور
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • تولید هسته‌های اولیه بذر غلات گامی برای تحقق شعار سال
  • فارس رتبه نخست کشور در تولید هسته‌های اولیه بذری کشور
  • چشمه‌ای کیهانی که فضا را با موادی معادل ۵۰ میلیون برابر جرم خورشید آلوده می‌کند
  • خورو بیابانک بارانی‌ترین منطقه اصفهان
  • مقابله فناورانه با چالش‌های استارت‌آپی/ کسب‌وکارهای نو در رشته‌های روانشناسی و مامایی ایجاد شد